fbpx
Selecteer een pagina

“Had ik maar eerder geweten dat er ook een onderstroom te managen valt. Ik wist niet van het bestaan af.”

Veel managers en professionals lopen tegen allerlei zaken aan. En blijven vaak onbewust doormodderen. Dat deed ik ook. Totdat ik voelde dat ik het anders wilde. Maar ik wist niet hoe.

Ik nam ontslag uit mijn drukke baan en begon voortvarend mijn eigen bedrijf, VAJARA – Training & Coaching, op te zetten. Na 1 jaar kwam ik erachter dat ik op de rem moest trappen. Ik voelde dat er nog steeds puzzelstukjes ontbraken.

Door mijn nieuwe netwerk kwam ik aanraking met kennis, zoals systemisch werk en transitiemanagement. En ging ik het persoonlijke ontwikkeling pad bewandelen. Een nieuwe wereld ging voor mij open.

Ik besefte dat het goed was om ‘gewoon door te gaan’, want alle ervaringen dragen bij aan je ontwikkeling. Én je kan het nieuwe geleerde mooi gaan toepassen in de praktijk. Hoe werkt het, wat kom ik tegen, hoe reageren anderen?

Al het lezen (boeken, artikelen), luisteren (podcasts), onderzoeken, uitproberen en sparren met mensen werkzaam in verschillende sectoren en diverse rollen, leidde tot de ontbrekende puzzelstukjes.

En tot een drietal pijlers die mijn inziens de basis vormen van (persoonlijk) leiderschap: Omarm transitie. Onderzoek gedrag. Beheer energie. 

In mijn diensten en producten werk ik dan ook met deze 3 pijlers. Ze vormen de fundering, je wortels.

En die worteling heb je nodig om te kunnen blijven staan. Als het lastig wordt. Je wordt ‘aangevallen’. Moeilijke beslissingen moet nemen. Gaat veranderen. Of het even niet meer weet. Leidinggeven en adviseren is nu eenmaal een uitdagende klus is, want het gaat over onzekerheid, verschillende meningen, onenigheid tussen mensen.

Daarom begeleid ik gedreven managers en professionals graag in hun leiderschapsontwikkeling. Zodat ze meer impact creëren. Effectiever communiceren. En werken en leven vanuit ontspanning.

Om zaken (duurzaam) in beweging te krijgen.

Andere weetjes over mij:

💎 Ik ben geboren op 20 november 1974. Mijn wieg staat in Brabant, St.Agatha. Ik kreeg de namen: Anke Antonetta Anna Caspers.

💎 Ik kom uit een ondernemersgezin, mijn ouders hadden een pluimveebedrijf. En als hobby schapen. En een grote moestuin. Samen met mijn 5 broers hielp ik volop mee met mest uit de hokken scheppen, schapen scheren en bonen rangen.

💎 Vanaf mijn twaalfde heb ik bijbaantjes gehad. Van werken in de rozen tot folders rondbrengen. En van de brood/vleeswarenafdeling bij de Edah en COOP tot aan serveerster in horeca. Van mijn eerste spaargeld heb ik een radio gekocht :).

💎 Op mijn 18e ging ik het huis uit om op kamers te gaan wonen in Wageningen, ik heb daar een geweldige studententijd beleefd.

💎 De kroeg van de sterflat waar ik woonde, heette ‘de Bunker’.

💎 Het was mijn droom om een wereldreis te maken. 2 jaar na mijn eerste ‘echte’ baan ben ik dan ook vertrokken, via Moskou met de trein naar Beijing, door het binnenland naar Tibet, Nepal en India. Vervolgens Australië, Hawaï en Noord-Amerika. 8 maanden lang ontdekken, reizen en ontmoeten. Voor altijd in mijn herinnering. 

💎 Met mijn man René en onze 3 kinderen wonen we in Arnhem. Van hen leer ik heel veel èn ik geniet van de reuring die een gezin met zich meebrengt. Op zaterdagavond zitten we klaar voor Wie Is De Mol, met een grote borrelplank erbij natuurlijk.

💎 Toen ik hoogzwanger was, ben ik heel vroeg in de rij gaan staan om een plekje te bemachtigen in de voorste ring bij een concert van U2, gelukt!

💎 Ik houd van buiten zijn, in de natuur. Dus ik wandel wat af. En daarnaast kan je mij regelmatig zien zwemmen, wielrennen of mountainbiken.

💎 Ik wilde in mijn leven een keer de marathon gelopen hebben. In 2014 is mij dit gelukt, die van Amsterdam. Van een ¼ triathlon heb ik ook een medaille. 

💎 Ik ben een groot liefhebber van koffie, met name in de ochtend en na het avondeten!

💎 Ik ben dol op documentaires en films die over het leven van bijzondere mensen, de natuur of persoonlijke ontwikkeling gaan.

💎 Ik geloof in het belang van de transitie naar de betekeniseconomie. Niet alleen meer geld en economische groei is waar het om draait. Welvaart heeft ons mooie dingen gebracht, maar we worden in toenemende mate geconfronteerd met de keerzijde ervan. Alle hens aan dek om het tij te keren…

💎 Ik lees ontzettend graag, mijn favoriete webwinkel voor boeken is Youbedo. Wist je dat zij tot 12% doneren aan een goed doel dat jij kiest? Tegen dezelfde prijs en levertijd.

💎 Ik neem mij altijd voor om op tijd naar bed te gaan, maar dat lukt nog niet zo goed (ik blijf een avondmens?).

💎 Ik houd van alleen zijn.

💎 En ik houd van gezelligheid, van dansen, zingen. En lekker eten.

💎 Ik geloof dat dingen met een reden gebeuren.

💎 Ik deel regelmatig bijdrages op LinkedIn, Facebook en Instagram, ik ben goed te volgen via mijn Stories!

💎 Ik ben dol op zelfgemaakte appeltaart.

Welke keuzes maak jij? Welke richting zet je uit? Ga je altijd direct analyseren en over tot een oplossing of neem je ook weleens de tijd om uit te zoomen?

Ga je gedoe en pijnlijke situaties uit de weg of durf je het aan te kijken? Blijf je brandjes blussen of ga je op zoek naar de daadwerkelijke oorzaak?

Wil jij (ook) anders verder? Dan is het leiderschapsprogramma ‘Anders verder’ wellicht iets voor jou!

Mijn bedrijf heet VAJARA en draagt het logo van een 💎 diamant. Deze bedrijfsnaam en logo hebben meerdere betekenissen.

Persoonlijk, omdat het woord VAJARA bestaat uit een combinatie van de eerste letter van de namen van mijn 3 kinderen én mijn eigen 3 voorletters.

Symbolisch, omdat een Vajra de eigenschappen verbeeld van een diamant (onverwoestbaarheid) en een bliksemschicht (onweerstaanbare kracht).

Spiritueel, omdat Vajra een krachtig Tibetaans energetisch instrument is voor het ontvangen en sturen van positieve energieën.

Je kan mij volgen op social media:

VAJARA Training & Coaching

Algemene voorwaarden VAJARA

Privacyverklaring VAJARA

KvK-nummer: 71256148

BTW-nummer: NL001897560B47